Bij de Beuk
Praktijk ‘Bij de Beuk’ is een praktijk die hulp biedt aan gezinnen, volwassenen, jongeren en kinderen, die vastgelopen zijn in het dagelijks leven. Psychische klachten zoals problemen in het gedrag, het denken, de emoties of in de omgang met de omgeving kunnen een aanleiding zijn om hulp te zoeken.
Ons team bestaat uit relatie -en gezinstherapeuten, psychiater, GZ-psycholoog, systeemtherapeutisch werker en coaches. Omdat wij met verschillende disciplines onder één dak werken, kunnen we flexibel inspelen op jouw behoeftes.
Praktijken bij de Beuk, OPPB en Praktijk ABC slaan de handen ineen!
Afgelopen jaar hebben Praktijk bij de Beuk, OPPB en Praktijk ABC regelmatig samengewerkt om onze cliënten van de beste zorg te voorzien. En dat is zeer goed bevallen. Daarom hebben we besloten om de samenwerking verder uit te bouwen!
Voor de jeugdzorg kent u onze samenwerking wellicht al? Kijk eens op onze websites wat wij mogelijk voor u en uw gezin kunnen betekenen!
www.bijdebeuk.nl www.oppb.nl www.praktijkabc.nl
Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie en wordt ook wel relatie- en gezinstherapie genoemd. Het belangrijkste kenmerk van systeemtherapie is dat belangrijke naasten zoals de partner, kinderen, broer, zus, ouders, buren, vrienden of collega’s betrokken kunnen worden bij de therapie. Tijdens de therapie is er veel aandacht voor de onderlinge interactiepatronen en de verbetering hiervan. Er wordt ook rekening gehouden met eventuele belangrijke afwezigen.
De behandeling zal geboden worden door systeemtherapeuten. Zij zijn gespecialiseerd in het bieden van behandelingen op maat en houden voortdurend nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied bij. U kunt terecht voor deskundige hulp bij bijv.:
- problemen met school, studie of uitoefening van beroep;
- spanningen en conflicten in het gezin;
- moeilijkheden na een echtscheiding;
- aanpassingen binnen een nieuw samengesteld gezin;
- angst- en spanningsklachten;
- verwerking van ingrijpende gebeurtenissen en traumatische ervaringen;
- stemmingsklachten, zoals depressie;
- burn-out klachten;
- problemen in de relationele sfeer;
- moeilijkheden in het sociaal contact;
- angsten en depressieve gevoelens.
Pagina functies
Onze zorglocaties
- Roosendaal
4703 SM Roosendaal
Contact: Hélène Nijhoff
Als u nog niet de juiste jeugdhulpverlener heeft gevonden, kunt u het volgende doen:
- Als ouder(s) of jeugdige kunt u contact opnemen met uw gemeente.
-
Als zorgaanbieder of overige professional kunt u met uw zorginhoudelijke vraag terecht bij de gemeentelijke toegang.
-
Voor vragen inzake contracten, inkoop en beleid en overige vragen kunt u contact opnemen met het Zorg Informatie & Inkoop Team.
Als u (samen met de jeugdprofessional) een keuze heeft gemaakt voor een aanbieder kan de jeugdprofessional het gezinsplan doorsturen naar de zorgaanbieder/kunt u met het gezinsplan de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u een verwijzing heeft van de huisarts of het Samenwerkingsverband (bij dyslexie) dan kunt u met deze verwijzing de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u nog geen verwijzing heeft meldt u zich dan bij het CJG van uw gemeente.