COGNITIO
Ons team van logopedisten, psychologen en orthopedagogen werkt samen aan de groei en het welzijn van uw kind of jeugdige.
Missie
De zorg van Cognitio is gericht op jongeren in de leeftijd van 2 tot 18 jaar met gedragsproblemen, leerproblemen, dyslexie en sociaal-emotionele problemen. Met name de combinatie van deze problemen en het verband hiertussen staat centraal als basis voor de begeleiding van kind/jeugdige en de directe omgeving. Cognitio streeft naar het bieden van een breed gedragen gedeelde zorg en minder individuele zorg. Dit samen met alle betrokkenen; ouders/kind, gezin, school, zorgverleners en gemeenten. Cognitio richt zich hierbij op laagcomplexe zorg. Het leidende maatschappelijke doel van Cognitio is dat een kind/jeugdige zo optimaal mogelijk kan functioneren in de maatschappij, zodat hij/zij opgroeit tot een evenwichtig en gelukkig persoon.
Visie
Cognitio streeft vanuit een gezamenlijke visie en mind set van de betrokken stakeholders (gemeente, zorgverlener, ouders, school, gezin) naar een gedeelde zorg, waarbij het welzijn van kinderen/jeugdigen met zorgbehoeften (leerproblemen, leerstoornissen gedragsproblemen en sociaal-emotionele problemen) primeert en als uitgangspunt dient om het kind/ de jeugdige te kunnen laten functioneren en participeren in de maatschappij.
Cognitio vindt dat alleen individuele zorg onvoldoende effect heeft, omdat vaak het probleem zelf niet volledig oplosbaar is. Daarom zijn we bij Cognitio van mening dat het belangrijk is om, naast individuele zorg, ook ouders, gezin en school aan te sturen met de bedoeling een steunende omgeving te creëren voor het kind/de jeugdige. Die ondersteuning is nodig, omdat anders bij het kind/de jeugdige de transfer niet of onvoldoende plaatsvindt. Met ‘transfer’ bedoelen we hetgeen wat het kind /de jeugdige leert in 1 op 1 zorg, leren toepassen in dagelijkse situaties.
Pagina functies
- Doelgroep:
-
- 0-4 jaar
- 4-12 jaar
- 12-16 jaar
- 16 jaar en ouder
- Specialisme:
-
logopedie, leerstoornissen, dyslexie en sociaal emotionele problemen
Laatste update: 09-07-2024
Onze zorglocaties
- Roosendaal
- Rucphen
4711JP Sint Willebrord
Contact: Judith Klep
Als u nog niet de juiste jeugdhulpverlener heeft gevonden, kunt u het volgende doen:
- Als ouder(s) of jeugdige kunt u contact opnemen met uw gemeente.
-
Als zorgaanbieder of overige professional kunt u met uw zorginhoudelijke vraag terecht bij de gemeentelijke toegang.
-
Voor vragen inzake contracten, inkoop en beleid en overige vragen kunt u contact opnemen met het Zorg Informatie & Inkoop Team.
Als u (samen met de jeugdprofessional) een keuze heeft gemaakt voor een aanbieder kan de jeugdprofessional het gezinsplan doorsturen naar de zorgaanbieder/kunt u met het gezinsplan de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u een verwijzing heeft van de huisarts of het Samenwerkingsverband (bij dyslexie) dan kunt u met deze verwijzing de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u nog geen verwijzing heeft meldt u zich dan bij het CJG van uw gemeente.