iNara-jeugdhulp
INARA streeft ernaar binnen haar zorgvisie dat de cliënt eigen regie en zelfstandigheid behoudt en handhaaft om zijn/haar maatschappelijke positie te versterken. Voor jeugdigen betekent dit dat zij bij hun ouders kunnen blijven wonen. Als er behoefte is aan professionele ondersteuning van INARA, dan wordt er met het gezin samen toegewerkt naar een gezonde leef- en woonklimaat, waarbij de kinderen zich verder kunnen ontwikkelen. INARA zal door middel van begeleiding c.q. behandeling de eventuele dreiging tot uithuisplaatsing van kinderen proberen te voorkomen en kind en gezin nader in hun rol versterken.
INARA biedt interculturele begeleiding, behandeling en diagnostiek. De hulpverlening is gericht op mensen met een andere culturele afkomst die al langer of sinds kort in Nederland wonen (migranten, asielzoekers en statushouders). Inara werkt met haar cliënten vanuit een multidisciplinair team. Door diversiteit onder de doelgroep heeft ons team dan ook een multiculturele samenstelling. Indien gewenst kunnen cliënten ook in hun moedertaal, het klassiek Arabisch (Syrisch, Irakees, Libanees, Egyptisch), Marokkaans, Berbers, Turks of Farsi, bejegend worden.
Pagina functies
- Doelgroep:
-
- 0-4 jaar
- 4-12 jaar
- 12-16 jaar
- 16 jaar en ouder
- Specialisme:
-
Ouder- kindproblematiek, begeleide omgang, ouderschapsbemiddeling bij scheiding, intensieve ambulante gezinsbehandeling, traumabehandeling (EMDR, CGT, NET, E-health, VR-behandeling in eigen taal, etc.), Emotie regulatie, Identiteit- en of sekse specifieke hulpvragen, Cultuur specifieke problematiek.
Diagnostiek (IQ, ADHD, Autisme, etc.)
Laatste update: 08-02-2023
Onze zorglocaties
- Bergen op Zoom
- Etten-Leur
- Halderberge
- Moerdijk
- Roosendaal
- Rucphen
- Steenbergen
- Woensdrecht
- Zundert
Zorg aan huis in
- Bergen op Zoom
- Etten-Leur
- Halderberge
- Moerdijk
- Roosendaal
- Rucphen
- Steenbergen
- Woensdrecht
- Zundert
4702 RE Roosendaal
Contact: Monaim Elghalbzouri
Als u nog niet de juiste jeugdhulpverlener heeft gevonden, kunt u het volgende doen:
- Als ouder(s) of jeugdige kunt u contact opnemen met uw gemeente.
-
Als zorgaanbieder of overige professional kunt u met uw zorginhoudelijke vraag terecht bij de gemeentelijke toegang.
-
Voor vragen inzake contracten, inkoop en beleid en overige vragen kunt u contact opnemen met het Zorg Informatie & Inkoop Team.
Als u (samen met de jeugdprofessional) een keuze heeft gemaakt voor een aanbieder kan de jeugdprofessional het gezinsplan doorsturen naar de zorgaanbieder/kunt u met het gezinsplan de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u een verwijzing heeft van de huisarts of het Samenwerkingsverband (bij dyslexie) dan kunt u met deze verwijzing de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u nog geen verwijzing heeft meldt u zich dan bij het CJG van uw gemeente.