Kadanst
Praktijk Kadanst werkt lichaamsgericht, vanuit doen en ervaren. We hebben een breed multidisciplinair behandelaanbod voor jeugdigen tot 18 jaar en hun ouders/opvoeders
Kadanst, praktijk voor kind en gezin, is werkzaam in Breda e.o. en is altijd in beweging. Dit doet praktijk Kadanst op diverse manieren. Samen met ouders of verzorgers bieden wij op maat gemaakte hulp en begeleiding voor kind en gezin, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van creatieve middelen in de vorm van therapie en behandeling of ondersteuning voor het gezin en/of de mensen om het kind heen. Kadanst biedt hulp in de vorm van jeugdhulp, GGZ hulpverlening (basis en specialistisch) en diagnostiek. Kadanst doet dit door inzet van brede ervaring en kennis in de begeleiding van kind en gezin onder andere op vlak van:
- Hechting; de band die er is tussen jezelf en de ander, zoals die er is tussen ouder en een kind. Als deze band zich niet goed heeft kunnen ontwikkelen, bijv. door omstandigheden zoals ziekenhuisopname op jonge leeftijd dan kan dit zich uiten in de relatie tussen ouder/verzorger en kind. Het kind kan boze buiten laten zien, moeite hebben met zich te uiten en weinig (zelf)vertrouwen laten zien.
- Sociaal-emotionele ontwikkeling. Het leren richten van je aandacht en het leren hanteren van je lichaam als instrument afgestemd op de omgeving waarin je leeft: Als hierbij problemen zijn dan kan dit zich uiten in o.a. ADHD, ADD, problemen in het uiten van emoties, driftbuien, onhandig zijn
- Omgaan met levensgebeurtenissen, zoals rouw- en verlieservaringen en traumatische gebeurtenissen
Missie
Ieder mens is waardevol en kan door een verbinding te maken met zichzelf en de ander een positieve bijdrage leveren aan deze maatschappij. Kadanst wil kinderen en betrokkenen (ouders, verzorgers, leerkracht, etc) laten ervaren hoe je op een leuke, inspirerende manier samen bezig kunt zijn in dans en beweging, om jezelf op een levendige manier verder te ontwikkelen.
Pagina functies
- Doelgroep:
-
- 0-4 jaar
- 4-12 jaar
- 12-16 jaar
- 16 jaar en ouder
- Specialisme:
-
Trauma en hechtingsproblematiek, emotieregulatie
Laatste update: 08-11-2024
4811 CG Breda
Contact: C.J. van Sabben
Als u nog niet de juiste jeugdhulpverlener heeft gevonden, kunt u het volgende doen:
- Als ouder(s) of jeugdige kunt u contact opnemen met uw gemeente.
-
Als zorgaanbieder of overige professional kunt u met uw zorginhoudelijke vraag terecht bij de gemeentelijke toegang.
-
Voor vragen inzake contracten, inkoop en beleid en overige vragen kunt u contact opnemen met het Zorg Informatie & Inkoop Team.
Als u (samen met de jeugdprofessional) een keuze heeft gemaakt voor een aanbieder kan de jeugdprofessional het gezinsplan doorsturen naar de zorgaanbieder/kunt u met het gezinsplan de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u een verwijzing heeft van de huisarts of het Samenwerkingsverband (bij dyslexie) dan kunt u met deze verwijzing de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u nog geen verwijzing heeft meldt u zich dan bij het CJG van uw gemeente.