Praktijk de Hand
PRAKTIJK DE HAND
biedt hulp aan kinderen en jongeren vanaf 3 tot ongeveer 20 jaar,
die sociaal, emotioneel of met hun gedrag zijn vastgelopen. Wij werken zowel individueel als met kleine groepen.
Praktijk de Hand staat voor systemisch werken: Kinderen en jongeren zijn onlosmakelijk verbonden met hun ouders en hun (sociale) omgeving. Dit betekent dat we waar nodig deze omgeving, ouders en bijvoorbeeld de school, betrekken bij de behandelingen.
Wij bieden hulp op maat met een kleinschalig en persoonlijk karakter.
Kinderen en jongeren komen bij ons omdat ze niet lekker in hun vel zitten, vaak boos en opstandig zijn of juist bang, verdrietig, of verlegen. Sommigen hebben iets vervelends meegemaakt, piekeren veel of hebben medische klachten zonder oorzaak. Ook zijn er kinderen/jongeren die weerbaarder willen worden, of beter contact willen maken met leeftijdgenoten.
Sommige kinderen/jongeren voelen zich anders dan anderen, bijvoorbeeld omdat ze hoogbegaafd of hooggevoelig zijn. Kinderen/jongeren met bijvoorbeeld AD(H)D of ASS kunnen behoefte hebben aan uitleg of handvatten om om te gaan met deze diagnose.
Ook ouders kunnen vastlopen in de omgang met hun kind of puber en vragen hebben hoe ze hun kind het best kunnen begeleiden
Wij bieden naast systeemtherapie alle vormen van vaktherapie aan. Bij vaktherapie ligt de nadruk op het doen en ervaren en minder op het praten. Door gerichte oefeningen en werkvormen kun je jouw problematiek onderzoeken en jouw emoties en gedachten daarbij vormgeven. Door de ervaringen die je bij deze werkvormen opdoet, werk je aan bewustwording en kun je nieuwe inzichten verwerven. Je kunt bijvoorbeeld leren om op andere manieren te reageren op situaties of gevoelens. Zo kun je nieuwe mogelijkheden ontdekken en vaste patronen doorbreken.
Pagina functies
- Doelgroep:
-
- 0-4 jaar
- 4-12 jaar
- 12-16 jaar
- 16 jaar en ouder
- Specialisme:
-
Identiteit en Gender
Hoogbegaafdheid
Hooggevoeligheid
ASS
ADHD
Emotieregulatie
Trauma- en rouwverwerking
Laatste update: 06-12-2022
Onze zorglocaties
- Etten-Leur
4875 CG Etten Leur
Contact: Saskia Handstede
Als u nog niet de juiste jeugdhulpverlener heeft gevonden, kunt u het volgende doen:
- Als ouder(s) of jeugdige kunt u contact opnemen met uw gemeente.
-
Als zorgaanbieder of overige professional kunt u met uw zorginhoudelijke vraag terecht bij de gemeentelijke toegang.
-
Voor vragen inzake contracten, inkoop en beleid en overige vragen kunt u contact opnemen met het Zorg Informatie & Inkoop Team.
Als u (samen met de jeugdprofessional) een keuze heeft gemaakt voor een aanbieder kan de jeugdprofessional het gezinsplan doorsturen naar de zorgaanbieder/kunt u met het gezinsplan de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u een verwijzing heeft van de huisarts of het Samenwerkingsverband (bij dyslexie) dan kunt u met deze verwijzing de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u nog geen verwijzing heeft meldt u zich dan bij het CJG van uw gemeente.