Regionaal Instituut voor Dyslexie
Ieder kind heeft eigen talenten en dromen. Je vol zelfvertrouwen ontplooien, dat gunnen wij iedereen. Vaardigheid in lezen, spellen en rekenen geeft je een vliegende start. Wij helpen hierbij met extra taal- en rekenkracht. Zo maken wij samen de weg vrij voor talent.
Elke dag samen bouwen aan een krachtige taal- en rekenontwikkeling. Wij kijken door de ogen van het kind en bundelen krachten met ouders, school en gemeente. Wij vertalen wetenschappelijke expertise naar effectieve ondersteuning en vernieuwing in de praktijk.
Blijft de reken-, lees- en/of spellingontwikkeling van je kind achter? Dan is oefenen met onze apps KlankKr8 of Squla TaalExtra RID een goed idee. De apps zijn gebaseerd op onze expertise en ervaring in het behandelen van taal- en rekenachterstanden.
Bij een hardnekkige taal- en rekenachterstand is er mogelijk sprake van dyslexie of dyscalculie. Je kunt bij ons terecht voor een onderzoek en, indien nodig, een specialistische behandeling. Met het onderzoek kunnen wij de oorzaak van de achterstand achterhalen en handvatten voor de juiste hulp geven. Onze behandelmethodes zijn gebaseerd op de meest actuele inzichten uit de wetenschap en bevatten alle technieken waarvan bewezen is dat ze werken.
Pagina functies
Onze zorglocaties
- Bergen op Zoom
- Etten-Leur
- Moerdijk
- Roosendaal
4815NG Breda
Contact: Contractbeheer RID
Als u nog niet de juiste jeugdhulpverlener heeft gevonden, kunt u het volgende doen:
- Als ouder(s) of jeugdige kunt u contact opnemen met uw gemeente.
-
Als zorgaanbieder of overige professional kunt u met uw zorginhoudelijke vraag terecht bij de gemeentelijke toegang.
-
Voor vragen inzake contracten, inkoop en beleid en overige vragen kunt u contact opnemen met het Zorg Informatie & Inkoop Team.
Als u (samen met de jeugdprofessional) een keuze heeft gemaakt voor een aanbieder kan de jeugdprofessional het gezinsplan doorsturen naar de zorgaanbieder/kunt u met het gezinsplan de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u een verwijzing heeft van de huisarts of het Samenwerkingsverband (bij dyslexie) dan kunt u met deze verwijzing de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u nog geen verwijzing heeft meldt u zich dan bij het CJG van uw gemeente.