Verlies & Leven
Rouw is een gezonde reactie op verlies. Het is de pijn bij verlies en (naderend) afscheid, waarbij we troost en steun van onze omgeving nodig hebben. Soms verloopt rouw moeizaam en ontstaan zorgen over het welzijn van een kind/jongere. Het kan gaan om problemen op school, in de sociale context en/of in het gezin. Als er sprake is van vastlopen in een rouwproces of van ingrijpende verliessituaties waarbij de draaglast de draagkracht van een kind, jongere of gezin overschrijdt, kan professionele ondersteuning wenselijk zijn. Verlies & Leven biedt deze hulp.
Verlies & Leven heeft tot doel jeugdigen verlies en rouw te leren integreren in hun leven. Zodat ze op eigen kracht verder kunnen met het leven, vertrouwend op de eigen veerkracht en de steun van hun omgeving. Verlies mag daarbij een plek krijgen in het hart en in het leven van de jeugdige, op een manier die bij hem past en die hem voldoende houvast geeft. Daarbij hoort ook het insluiten van de omgeving, daar waar mogelijk en gewenst. Hiermee wordt bedoeld dat de cliënt leert het verlies te delen, daar waar hij/zij daar behoefte aan heeft en hulpbronnen weet in te schakelen op momenten dat hij/zij dit nodig heeft. Er wordt veelvuldig samengewerkt met scholen en andere betrokkenen. De behandeling bij Verlies & Leven heeft tot doel dat jeugdigen (en hun verzorger(s)) inzicht krijgen in hun geschiedenis, hechting, overlevingsmechanismen, patronen, verliezen en gevoelens. Opdat ze zichzelf beter begrijpen en zichzelf tot steun kunnen zijn. Op die manier zal het verlies verweven kunnen worden met het leven en de persoon, zonder het weg te hoeven poetsen.
Pagina functies
- Doelgroep:
-
- 0-4 jaar
- 4-12 jaar
- 12-16 jaar
- 16 jaar en ouder
Laatste update: 19-12-2022
Onze zorglocaties
- Etten-Leur
Zorg aan huis in
- Bergen op Zoom
- Etten-Leur
- Halderberge
- Moerdijk
- Roosendaal
- Rucphen
- Steenbergen
- Woensdrecht
- Zundert
4873 CJ Etten-Leur
Contact: Margot van Rijn
Als u nog niet de juiste jeugdhulpverlener heeft gevonden, kunt u het volgende doen:
- Als ouder(s) of jeugdige kunt u contact opnemen met uw gemeente.
-
Als zorgaanbieder of overige professional kunt u met uw zorginhoudelijke vraag terecht bij de gemeentelijke toegang.
-
Voor vragen inzake contracten, inkoop en beleid en overige vragen kunt u contact opnemen met het Zorg Informatie & Inkoop Team.
Als u (samen met de jeugdprofessional) een keuze heeft gemaakt voor een aanbieder kan de jeugdprofessional het gezinsplan doorsturen naar de zorgaanbieder/kunt u met het gezinsplan de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u een verwijzing heeft van de huisarts of het Samenwerkingsverband (bij dyslexie) dan kunt u met deze verwijzing de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u nog geen verwijzing heeft meldt u zich dan bij het CJG van uw gemeente.