Timon
Lukt het thuis echt niet meer? Dan biedt Timon diverse vormen van pleegzorg; kort- of langdurend. We ondersteunen kinderen, jongeren en hun gezinnen met meervoudige complexe problematiek. Daarbij sluiten we aan bij wat nodig is. Dat doen we zelf en waar nodig samen met andere professionals. Zo leveren we integrale hulp op maat.
Pleegzorg is bedoeld voor jeugdigen die niet langer thuis kunnen wonen. Timon is er voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar, of tot 21 jaar bij verlengde jeugdhulp. Na aanmelding zoeken we een passend pleeggezin. Pleegzorg in het eigen netwerk van het kind en de ouder(s) heeft de voorkeur. Lukt dit niet, dan zoeken we een geschikt pleeggezin via Timon. De pleeggezinnen via Timon hebben allen een christelijke achtergrond. Timon biedt pleegzorg in West Brabant West, evenals in diverse omliggende regio's.
Centraal staan een zorgvuldige match, een helder perspectief en ouders in de blijvende ouderrol. We begeleiden kind en ouder. Dat doen we zo thuis als mogelijk. Met onze begeleiding en behandeling zetten we in op terugkeer naar huis. Soms is langdurige pleegzorg nodig.
- Ondersteunende deeltijdpleegzorg
Ouders hebben zelf nog de primaire opvoedtaak en worden in deeltijd ondersteund door een pleeggezin. - Perspectiefzoekende pleegzorg
Kortdurende hulpverleningsvariant: bij een tijdelijke plaatsing in een pleeggezin. - Perspectiefbiedende pleegzorg
Opvoedvariant: als het nodig is dat het kind langdurig in een pleeggezin opgroeit. - Overbruggingspleegzorg
Tijdelijk verblijf in een pleeggezin terwijl er een definitieve woonplek wordt gezocht.
Pagina functies
- Doelgroep:
-
- 0-4 jaar
- 4-12 jaar
- 12-16 jaar
- 16 jaar en ouder
Laatste update: 05-07-2023
Zorg aan huis in
- Bergen op Zoom
- Etten-Leur
- Halderberge
- Moerdijk
- Roosendaal
- Rucphen
- Steenbergen
- Woensdrecht
- Zundert
3311 JN Dordrecht
Contact: Jette Hartog
Als u nog niet de juiste jeugdhulpverlener heeft gevonden, kunt u het volgende doen:
- Als ouder(s) of jeugdige kunt u contact opnemen met uw gemeente.
-
Als zorgaanbieder of overige professional kunt u met uw zorginhoudelijke vraag terecht bij de gemeentelijke toegang.
-
Voor vragen inzake contracten, inkoop en beleid en overige vragen kunt u contact opnemen met het Zorg Informatie & Inkoop Team.
Als u (samen met de jeugdprofessional) een keuze heeft gemaakt voor een aanbieder kan de jeugdprofessional het gezinsplan doorsturen naar de zorgaanbieder/kunt u met het gezinsplan de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u een verwijzing heeft van de huisarts of het Samenwerkingsverband (bij dyslexie) dan kunt u met deze verwijzing de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u nog geen verwijzing heeft meldt u zich dan bij het CJG van uw gemeente.