Dag van de Scheiding op 13 september 2024


Op 13 september staat de dag in het teken van de Dag van de Scheiding. Een ontzettend belangrijke dag voor Villa Pinedo. Deze stichting ondersteunt jongeren in onze regio, waarvan de ouders willen scheiden en gescheiden zijn. Op deze dag vraagt Villa Pinedo extra aandacht voor de impact van scheiden op kinderen.

Dit jaar staat de Dag van de Scheiding in het teken van de kinderrechten. Recent kwamen de kindgesprekken die rechters voeren in het nieuws. Kinderen én deskundigen geven aan dat de processen in de rechtbank lang niet altijd kindvriendelijk zijn en goed aansluiten.

In het recente onderzoekvan de Kinderombudsman kwam naar voren dat kinderen met gescheiden ouders de aandacht en liefde van hun ouders missen, hun leven een lager cijfer geven en negatiever zijn over de relatie met hun ouders. Een geluid dat ze bij Villa Pinedo al veel langer horen.

Campagne toolkit

Het is niet alleen voor Villa Pinedo een belangrijk moment om aandacht te vragen voor kinderen en jongeren in scheidingssituaties, maar ook voor jouw organisatie of gemeente. Daarom heeft Villa Pinedo speciaal voor jou een campagne toolkit gemaakt met verschillende materialen, zoals social media posts, een inhaakkalender en teksten voor op de website of in de lokale krant.

Via de link (Campagne toolkit | Dag van de Scheiding - Villa Pinedo) lees je alles over de campagne die Villa Pinedo voert én wat jij als organisatie of gemeente kan doen voor de Dag van de Scheiding. Sta jij op jouw kanalen ook stil bij de Dag van de Scheiding? Bekijk dan een kijkje bij de campagnetoolkit en bepaal wat jouw organisatie gaat doen.  #wedoenhetsamen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen bij Villa Pinedo? Schrijf je dan via deze link in voor de nieuwsbrief.